V minulosti správci fóra upravovali uživatelská jména na tvar Jméno Příjmení. Osobně jsem tohle moc neřešil a neupravuji to, ale nabízí se otázka, jak k tomu systémově přistoupit a zda takovou podobu po někom vyžadovat. Fakt je, že i pro čtenáře, zejména pro nové členy, může být tento tvar mnohem praktičtější (jasně vědí, kdo je kdo) a vypadá lépe i při vzájemné komunikaci. Určitě bych proto trval na systému, aby tvar Jméno Příjmení měli všichni vedoucí projektů, předsednictvo a rada. Určitě nic takového nemůžeme požadovat po pouhých uživatelích a spíše ani po spolupracovnících.
Otázkou tedy jsou řadoví hlavně členové a redaktoři. Preferujete jednotný tvar nebo libovolné přezdívky?
A pokud jednotný tvar odsouhlasíme, nabízí se otázka, proč ho nemá i jeden ze správců fóra.
Uživatelská jména
Moderátor: Předsednictvo Sdop
-
- Člen Sdop
-
- Správce fóra
-
- Člen Sdop
Re: Uživatelská jména
Proč proboha někdo používá anglickou klávesnici? To je jedno z prvních, co na PC vypínám. Jen zdržuje při přepínání na řeckou, ruskou, norskou atd.
Znáš AltGr nebo aspoň českou programatorskou verzi?
-
- Člen Sdop
Já používám obě klávesnice už jsem si zvykl je i přepínat a vždy se zařídím podle toho, jakou klávesnici mám zrovna zapnutou
-
- Člen Sdop
No mně osobně vadí třeba přehozené y a z, ale horší je, že na norské nemůžeš psát českou diakritiku (možná přes nějaký AltGr), takže musím přepínat. Ale anglickou vůbec nemám na žádném počítači posledních cca 15 let a nikdy jsem ji nepotřeboval - není tam žádný znak, který nenapíšeš na české. Takže podle mě je naprosto zbytečná. A pokud nepotřebuji aktuálně žádnou další, mám nastavenou českou a řeckou, které se hodí nejčastěji.Vojtěch Vilímec píše: ↑23.12.2018 17:59:55Já používám obě klávesnice už jsem si zvykl je i přepínat a vždy se zařídím podle toho, jakou klávesnici mám zrovna zapnutou
Každopádně Tomáš by kromě přepínání klávesnice mohl využívat také zapamatované přihlášení, případně našeptávač nebo jiné možnosti, pokud je přepnutí klávesnice neřešitelný problém.
-
- Člen Sdop
Hranaté závorky [] nejdou napsat na české klávesnici. Tedy pokud si nepamatuješ ASCII kód
-
- Člen Sdop
Nevím jak ty, já píšu hranatý závorky [ ] pravým Altem a těmi dvěma klávesami napravo od P. Že by to windowsáci měli jinak?
-
- Správce fóra
-
- Člen Sdop